Следвайте Гласове в ТелеграмМинистрите от кабинета Главчев поеха властта от техните

...
Следвайте Гласове в ТелеграмМинистрите от кабинета Главчев поеха властта от техните
Коментари Харесай

Министрите от кабинета Денков предадоха властта на служебните. Ето какво си казаха

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Министрите от кабинета " Главчев " поеха властта от техните прародители в държавното управление на Николай Денков. Церемониите се организираха в съответните ведомства. 

Преди това служебното държавно управление с министър председател Димитър Главчев постави клетва пред Народното събрание, след което се състоя и формалната гала по предаване и приемане на властта в Министерския съвет. 

Какво им завещаха досегашните министри и с какво се ангажираха служебните

На гала в Министерството на финансите досегашният финансов министър Асен Василев съобщи властта на Людмила Петкова, която до момента е била шеф на дирекция " Данъчна политика " във ведомството, а през годините е била и заместник-министър на финансите. Тя се ангажира, че приоритет остават еврозоната, Организацията за икономическо съдействие и развиване и пълновръстен Шенген.

Относно еврозоната Людмила Петкова означи, че преди срещата на ЕКОФИН на 12 април ще бъде подписано съглашение за партньорство сред Европейската комисия и България за информационните и осведомителните тактики за въвеждане на еврото у нас. Споразумението е утвърдено и признато от Министерския съвет.

Като уточни, че с изключение на осъществяване на критериите за еврозоната, има и законодателство, което би трябвало да бъде признато, Петкова напомни, че планът на Закон за еврото е направен и е оповестен за публично разискване до 24 април, по-късно би трябвало да бъде утвърден от Министерския съвет и признат от Народното събрание, както и подзаконовите нормативни актове, които са свързани с еврото.

Министър Петкова сподели още, че различен приоритет на МФ е планът за единната приходна организация и сливането на Национална агенция за приходите и Агенция " Митници ", като добави, че работата за това продължава. Тя уточни, че е избран съвет, който да дава отговор за плана, образувани са координационна група и работни групи от двете организации, от експерти от МФ. Петкова сподели още, че сега главното е да бъдат готови всички законодателни промени, които са нужни за осъществяване на плана, по-късно и подзаконовите нормативни актове, като се работи редом. Министърът посочи, че по плана не се планува редуциране на чиновници от двете организации и ще бъде употребен оптимално потенциалът на всички специалисти.

Людмила Петкова сподели още, че главният приоритет на служебното държавно управление е провеждането на избори и добави, че план-сметката е подготвена, чака се указът на президента да бъде обнародван, след което ще бъде утвърдена от Министерския съвет. Петкова означи, че план-сметката е към 100 милиона лв., като в допълнение ще има разноски по сметката на ЦИК - за бюлетините, за програмен продукт, за поддръжка на машините.

Людмила Петкова и Асен ВасилевСнимка: Българска телеграфна агенция

Досегашният финансов министър Асен Василев сподели, че една от главните задания е приемането на еврото и по думите му тази задача не би трябвало да прекъсне макар изборите и служебния кабинет. Остава само критерият за инфлацията, който още следим. В момента, в който влезем в критерия, ще пожелаеме спомагателен отчет и оттова към този момент потегля процесът по установяване на датата, уточни Василев.

Много се веселя, че приходните организации все още са си свършили доста добре работата, сподели още Василев. По данни от 5 април събраните доходи от Национална агенция за приходите са с съвсем 15 % повече, в сравнение с за същия интервал на предходната година, а събраните доходи от митниците - с към 7 % по-малко, главно поради Данък добавена стойност от импорт на нефт, защото " Лукойл Нефтохим " работи на половин потенциал от началото на годината, уточни той.

Асен Василев регистрира, че сега във фискалния запас има 9,9 милиарда лв., по думите му изцяло задоволително за естественото опериране на страната, и напомни, че изискуемият най-малко е 4,5 милиарда лв.. Той пожела триумф на Людмила Петкова и съобщи, че нейният триумф като министър на финансите ще бъде триумф за България.

Изненадата в кабинета " Главчев " - министърът на външните работи Стефан Димитров пое поста от Мария Габриел на гала, която се състоя в Министерство на външните работи.

" Аз одобрих това предизвикателство като миг от професионалната отговорност, която всеки един човек, без значение къде работи, би трябвало да поеме. Обичам работата и съм уверен, че с вас ще реализираме това, което е най-важното сега и което се чака от нас, естествено продължавайки да работим по главното, а то е още веднъж да организираме на нашето равнище идните избори ", се обърна министър Димитров към чиновниците в министерството, които участваха на церемонията. Той благодари на Мария Габриел за постигнатите през последните 9 месеца резултати във външнополитически проект и акцентира единния метод при реализирането на задачите и целите на Министерство на външните работи.

В словото си пред чиновниците на Министерство на външните работи Габриел благодари за екипната работа. " Благодаря за тези месеци на доста интензивна работа, на доста мощни моменти, на неспокойствие за България, на неспокойствие за Европа и света. Смятам, че с вас показахме и освен това - че България е освен почитател и очевидец на събитията. България може да бъде самодейна и да задава посока ", съобщи Габриел и акцентира, че страната ни има още доста капацитет да покаже цялата разноцветност на своята експертиза, история и просвета. " Продължавайте все по този начин дързостно да отстоявате фундаменталните правила като българи и ни карайте да се гордеем, че България е дейна на европейската и международна сцена ", приключи Мария Габриел.

Стефан Димитров и Мария ГабриелСнимка: Министерство на външните работи

Служебният министър на стопанската система и промишлеността Петко Николов увери, че ще има последователност в работата на министерството.

" Тези цели, които сега са заложени от господин Богданов в стопанската система, убеждавам, че ще бъдат и моите цели ", сподели пред публицисти служебният министър на влизане в постройката на ведомството преди да поеме ръководството на министерството от министъра в оставка Богдан Богданов. Николов уточни, че ще бъде по-конкретен, откакто се запознае с работата на ведомството.

В отговор на въпрос дали ще направи проверка в министерството, Николов съобщи, че всичко, което би подхванал, ще е в границите на закона. " Никакво персонално отношение, в противен случай, аз се познавам с господин Богданов и ще създадем прекрасен приемо-предавателен развой ", уточни служебният министър, представен от Българска телеграфна агенция. 

Петко Николов (л) и Богдан БогдановСнимка: Българска телеграфна агенция

Министър Богданов подсети пред публицисти за управническата стратегия на държавното управление в оставка, която е била написана за 18 месеца. Ще споделя всичко, което сме свършили досега и това, което чакаме да бъде свършено до края на годината, добави той. След дилемите Богданов изброи: подготовката на няколко закона, целите към икономическото развиване, заложени в края на предходната година, идните съвещания на шест междуправителствени комисии, които би трябвало да се състоят тази година, напъните към Шенген и еврозоната, и промяната в държавните предприятия там, където може, с цел да бъдат те по-ефективни.

Служебният министър на труда и обществената политика Ивайло Иванов пък увери пред публицисти, откакто пое ведомството от Иванка Шалапатова, че няма риск за нарастването на пенсиите от 1 юли 2024 година " Сумата за погашение на великденски добавки не може да сътвори риск за системата на Националния застрахователен институт (НОИ). Повече по тематиката за пенсиите четете тук. 

Церемонията по предаването на властта се състоя в Министерство на труда и обществената политика. Ивайло Иванов акцентира, че най-важна в тези условия е приемствеността. 

Досегашната министърка Иванка Шалапатова пък означи, че са подготвили ясно изложение какви са достиженията по време на нейния мандат, както и какви са целите, които оферират. Тя означи, че има огромни провокации на трудовия пазар, макар поддържаната ниска безработица. Има промени на пазара на труда и доста сериозна нужда от страна на бизнеса от работна мощ, която би трябвало да бъде бързо преквалифицирана, добави тя и акцентира, че в тази връзка триумфите на Агенцията по заетостта са огромни. Надявам се с вашия професионализъм те да продължат, добави Шалапатова.

Като достижение досегашният министър открои хуманизирането на грижата за децата и възрастните хора. От своя страна министър Ивайло Иванов съобщи, че се надява да продължат съдействието и уточни, че в обществената сфера " няма някогашни ". Там всички би трябвало да работим за хората, за жителите и за всички, които имат потребност от поддръжка, добави Иванов. 

Атанас Славов и Мария ПавловаСнимка: Министерство на правораздаването

Досегашният правосъден министър Атанас Славов съобщи ключа от касата за държавния щемпел на неговия правоприемник на поста - служебния министър Мария Павлова.

Славов ѝ пожела триумф и спокойна работа на институцията на високо професионално равнище, както и Народното събрание да приема по-добри закони.

" Ще направя всичко допустимо да осигуря равномерен преход и успокоение в министерството ", ангажира се Павлова и добави, че ще постави старания за разработване на качествени проектозакони.  

Атанас Запрянов и Тодор ТагаревСнимка: Българска телеграфна агенция

" Не може да си позволим два месеца и половина на безвремие и служебният кабинет и министърът на защитата да се концентрират единствено върху провеждането на почтени избори, което е записано в Конституцията " - това сподели служебният министър на защитата Атанас Запрянов по време на церемонията по встъпването му в служба. Той одобри поста от досегашния министър Тодор Тагарев.

В кабинета " Денков " Запрянов беше заместник-министър на защитата. " Има доста значими действия в защитата, които би трябвало да продължим и да увеличим темпа на тяхното осъществяване. Това, което постигнахме, е добра основа да продължим да надграждаме, добави Запрянов. Живеем в доста мъчно и рисково време, на стотици километри от нашата граница се води спор, сподели още министърът. Основна задача са изборите. За нас това е да създадем организация за осъществяване на избори, тъй че всеки един военнослужещ, без значение къде се намира, да може да упражни конституционното си право, съобщи Запрянов.

Стратегическият обзор на защитата би трябвало да бъде приключен и ще бъде приоритет. Той ще ни разреши да дефинираме нов взор по някои проблеми, които съществуват във въоръжените сили. Ще продължим да развиваме отбранителните благоприятни условия на Въоръжените сили, разяснява служебният министър. Той означи и дефицита на персоналния състав. Няма да чакаме законодателни промени, ще би трябвало да се фокусираме и в този момент за осъществяване на акция за справяне с некомплекта, който оказва въздействие на готовността на войските, съобщи Запрянов. По думите му евроатлантическото участие също ще е приоритет. България към този момент стои съществено и с огромна видимост на евроатлантическата карта, сподели той.

Ще продължим да оказваме помощ да Украйна, съобщи Запрянов. Ще се опитаме да ускорим помощта. Битката, която се води в Украйна, е борба и за нашите национални ползи. Има два гласувани пакета военна помощ за Украйна и ще се фокусираме оптимално да ускорим работата по координацията на тяхното превозване до Украйна, разяснява той. Запрянов уточни, че ще бъде помислено за последващи благоприятни условия за директна военна помощ. Въоръжение, муниции, това, което може да отделим от нашите запаси, сподели служебният министър.

Парламентът няма да се разпуска и за първи път ще има длъжностен кабинет с настоящ парламент, означи Атанас Запрянов. По думите му съществена и значима задача ще е и законодателната активност.

Изключително умел, доста се веселя, че това беше изборът на министър-председателя Димитър Главчев, сподели Тодор Тагарев за наследника си на поста.

Доволен съм, че имахме цялостно схващане на кабинета " Денков " по въпросите на защитата, съобщи той. Успяхме да реализираме доста от военно-политическа позиция, уточни някогашният министър. Кабинетът извърши уговорката за повишение на разноските за защита. За тази година имаме 4,2 милиарда лева при 2,6 милиарда лева единствено преди две години. Това е нарастване с 60 % номинално на бюджета за защита и нарастване с една трета като % от брутния вътрешен артикул, изясни Тагарев.

Той означи и два нерешени въпроса. Първият е завършването на Стратегическия обзор на отбранителната политика, сподели Тагарев и уточни, че се надява да продължи работата по него. Най-големият проблем, който бих си показал за в бъдеще, е да пристигна новата техника и ние да нямаме хора, които да служат на тази нова техника. Трябва да се откри вид и да се избегне такова развиване, разяснява той.

Вторият проблем, който ми се искаше да решим, само че не взехме решение - авиобазата (Граф Игнатиево - бел.авт.), която се готви да посрещне новия военен аероплан F-16 Block 70, към момента се реферира с име на служител на Руската империя. Може би, най-известният бългомразец и антисемит. Това не е възможно, съобщи Тагарев. Надявам се, че военното управление ще откри решение, с цел да получи тази база едно почтено име. Има доста летци и водачи, които са дали живота си в пердах за отбрана на България, българското небе и жители, разяснява още Тодор Тагарев.

Петър Димитров и Юлиян ПоповСнимка: Министерство на околната среда и водите

Министърът на околната среда и водите Петър Димитров одобри поста от Юлиян Попов на алегорична гала в Министерство на околната среда и водите (МОСВ). 

На церемонията за алегорично приемане на ключа на министерството Петър Димитров удостовери: " Продължаваме напред. Ние с Юлиян Попов работим от първия ден дружно, направихме доста неща за околната среда дружно и те ще продължат ".

Попов съобщи поста със същото обръщение за последователност, цитираха от Министерство на околната среда и водите: " Всичко, което свършихме през този мандат, го правехме дружно, тъй че съгласно мен няма да има отклоняване нито на един градус от линията на министерството и нито една секунда закъснение ".

Двамата са разискали въпроси от непосредствения дневен ред в работата на екипа на Министерство на околната среда и водите. 

Д-р Галя Кондева и проф. Христо ХинковСнимка: Министерство на здравеопазването

" Вярвам, че ще се справите и от сърце искам триумф! Уверен съм, че всички стартирани политики ще бъдат продължени, тъй като през миналите 9 месеца сме работили за развиването на опазването на здравето ", съобщи проф. Христо Хинков при предаването на поста здравен министър на доктор Галя Кондева, цитираха го от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

" Ще диря баланс в работата си, само че като доктор, за мен постоянно преди всичко е била грижата за хората. Така ще бъде и в този момент, в качеството на ми на длъжностен министър на опазването на здравето ", уточни доктор Кондева. 

След предаването на властта на доктор Галя Кондева в Министерството на здравеопазването, досегашният постоянен министър проф. Христо Хинков съобщи пред Българска телеграфна агенция, че като свършена работа е оставил на служебния министър плана за модернизиране на незабавната помощ, който " беше забатачен от пет-шест години и в случай че той не беше сбъднат, щяхме да връщаме към 200 млн. лева на Европейската комисия (ЕК) ".

По думите му планът няма да се извърши напълно на 100%, само че ще бъде по този начин, че да не се постановат наказания от страна на Европейска комисия. " Успяхме да спасим болничното заведение в Котел да не я затворят ", сподели още той.

Оставих на доктор Кондева да организира състезанията за шефове на лечебни заведения, което ще бъде много виновна задача, оставих плана за незабавна здравна помощ по въздух, по който са свършени доста неща, добави проф. Хинков.

В отговор на въпрос защо не му е стигнало времето проф. Хинков сподели, че е желал по-рано да стартира строителството на детската болница в столичния кв. " Горна баня ". Оказа се, че тя е в клопката на публичните поръчки, добави той и изясни, че такова условие за градеж на частна болница няма. Това значи, че една частна болница би изсмукала медицинския личен състав за бъдещата детска болница.

Според проф. Хинков бъдещата детска болница би трябвало да бъде " извадена " от режима на Закона за публичните поръчки, да бъде оповестена за предпочитана, с цел да може да се построи в период. В момента чакаме съдът да се произнесе по следващата тъжба на компания, взела участие в търг, сподели досегашният министър на опазването на здравето. В отговор на въпрос дали съжалява за времето, в което беше министър, проф. Хинков сподели, че това е доста огромен опит и не съжалява.

Зарица Динкова и Евтим МилошевСнимка: Българска телеграфна агенция

Досегашният министър на туризма Зарица Динкова пък съобщи ведомството на Евтим Милошев.

" Уверих министър Динкова, че всички положителни практики, всичко, което е основала дружно с целия екип на министерството, ще бъде продължено и че нашата роля е да продължим всичко положително, което е основано ", сподели пред публицисти по-късно служебният министър на туризма. 

Динкова уточни, че това е секторът на гостоприемството и тя гостоприемно предава работата си на новия министър. " Бих желала каквото можем, взаимно да създадем, тъй че българският туризъм да се развива все по-добре ", разяснява тя, представена от Българска телеграфна агенция. 

Милошев акцентира, че служебният кабинет има за задача да направи по този начин, че всичко, което е квалифицирано за идния летен сезон, да се случи по най-правилния метод. Според Динкова ще е хубаво да се направи среща по подготовка на сезона с бизнеса, да се чуят потребностите, да се види кой може да помогне да се случат по-добре нещата, защото, с цел да протече добре един туристически сезон, са въвлечени доста други институции, министерства. " Точно това вършим сега, приказваме си. За да има последователност, би трябвало да обменим информация и си приказваме по какъв начин да се предадат нещата по най-хубавия метод ", разяснява Зарица Динкова.

Милошев акцентира, че е човек, който идва от бизнеса и за него бизнесът е най-съществен. Затова и първото нещо, което ще предприеме, е да се срещне с представителите на бизнеса.

На въпрос дали оставя директория със задания на новия министър, Динкова уточни, че директория в никакъв случай не са имали, дилемите са разпределени по дирекциите, работата си върви. " До момента сме работили по управническата стратегия. Резултатите са обществено известни. Министерството на туризма през всичките три тримесечия на този кабинет държеше състезание по вътрешната оценка на Министерски съвет, по административно ръководство и по осъществяването на управническата стратегия ", съобщи Динкова.

Тя добави, че през вчерашния ден е събрала мениджърския екип на приблизително равнище, както и всички участници в програмата за ръководство на маркетинг и реклама на Черноморския район, разискали са по какъв начин ще продължи работата по нея. " Хубавото е, че тя е написана по този начин, че цялата отчетност си минава и на финала ще бъде регистрирана през системата за ръководство на националните вложения, само че асистенцията е тук при нас ", сподели Динкова, наблягайки, че с министър Милошев са доброжелателно настроени един към различен и чака нещата да вървят.

По думите на служебния министър първите задания са да си предадат работата, само че той с доста огромна отговорност поема всичко, което следва да се случва. Милошев показа първи усещания, че има потребност от консолидация на сектора, на бизнеса. " Това е доста значимо, с цел да има групов триумф. Вярвам в груповата работа. За страдание, това е проблем освен на сектора, а на страната ", съобщи той. 

Виолета Коритарова и Андрей ЦековСнимка: Министерство на регионалното развитие

" Ще се постарая да продължа започнатото от екипа на Министерството на районното развиване и благоустройството и в работата ми ще има последователност. Без последователност няма по какъв начин да продължим напред " - това сподели служебният министър на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова при поемането на поста от досегашния министър в оставка Андрей Цеков, представен от пресцентъра на ведомството.

" Наясно съм, че има много работа, а интервалът е къс. Затова е значимо да не забавяме темпото, да не губим време и да приключим това, което е стартирано ", акцентира Коритарова.

Тя изясни, че все още има известно закъснение в осъществяването на плановете, заложени в Националния проект за възобновяване и резистентност, изпълнявани от Министерството, само че ще се постарае да навакса забавянето.

Андрей Цеков пожела триумф на новия министър и очерта няколко съществени параметри, по които оставя " фронт за работа " на приемничката си. На първо място той сложи строителството на четирите съществени автомагистрали - " Хемус ", " Европа ", " Русе - Бяла " и " Видин - Ботевград ".

" Основните поправки също са част от плановете, които ще дадат опция за асимилиране на финансови средства ", добави Цеков и изясни, че има известно закъснение с издаването на позволения за градеж по някои съществени поправки, което е уязвимост на Агенция " Пътна инфраструктура ".

" Колосална работа свърши екипът на Министерство на регионалното развитие по " общинската стратегия ", акцентира още той и посочи, че във ведомството работят изключителни експерти.

Росен Карадимов и Милена СтойчеваСнимка: Министерство на нововъведенията и растежа

Служебният министър на нововъведенията и растежа Росен Карадимов одобри поста от досегашния министър Милена Стойчева, оповестиха от Министерството на нововъведенията и растежа. 

" Основната задача на служебния кабинет са изборите. Ще развиваме направеното досега, с цел да поддържаме системите в страната в кондиция, до момента в който пристигна идващото постоянно държавно управление ", е декларирал Карадимов по време на формалната гала във ведомството.

По думите му всичко заложено в Министерството на нововъведенията и растежа ще бъде надграждано. Карадимов е подчертал, че ще разчита в професионален проект на Милена Стойчева.

" Нашето преимущество е, че до момента сме работили дружно, доколкото Българската банка за развиване е в границите на министерството ", са думи на служебния министър.

" Основаната задача в МИР е да се основават благоприятни условия за вложения в нововъведения и привличане на стратегически вложители. Предавам поста с възприятие на доверие и оптимизъм, тъй като считам, че господин Карадимов споделя визията и ще продължи досегашната работа ", е показала от своя страна Милена Стойчева.

Найден Тодоров и Кръстю КръстевСнимка: Министерство на културата

Новият министър на културата Найден Тодоров пое поста от досегашния Кръстю Кръстев на гала по последователност в Министерството на културата. 

" За мен е чест и огромно наслаждение да Ви предам този пост " - с тези думи Кръстю Кръстев се обърна към министър Тодоров представен от пресцентъра на ведомството. " Адски спокоен и убеден съм, набожен в това, което ще извършите за Министерството на културата, то заслужава най-хубавото и аз считам, че Найден Тодоров е най-хубавото, което може да се случи на Министерството на културата. Възхищавам Ви се, приветствам Ви и Ви поисквам от все сърце на добър час! ", сподели още досегашният министър Кръстю Кръстев, като уточни още, че Найден Тодоров е освен доста добър диригент, само че и доста добър човек.

Кръстю Кръстев алегорично съобщи на наследника си Найден Тодоров фототипно копие на фамозната Манасиева хроника, която " е знак на отговорностите в Министерството на културата " и която в символ на последователност си предават министрите на културата.

" С министър Кръстев към този момент имаме опит в приемането и предаването. Аз съм спокоен за това, което намирам, тъй като и двамата сме от една сфера и няма по какъв начин да нямаме близко виждане за това, че културата би трябвало да върви напред, каквото и да става ", сподели министър Найден Тодоров и добави: " И двамата знаем, че една нация не се образува от стопанска система, не се образува от нищо друго, с изключение на от културата ". По думите на министър Тодоров точно културата прави група хора народ. " Точно културата е най-важната за всички нас - това съм твърдял аз постоянно, а съм сигурен, че това е верую и на господин Кръстев. Това значи, че върху всички Вас пада голяма отговорност ", обърна се министър Тодоров към екипа на Министерството на културата.

Той даде обещание, че ще се постарае да продължи пътя на министър Кръстев и културата да върви напред. " Оттук нататък това, което мога да обещая, е, че ще положа всички старания, както съм го правил и постоянно, всеки един от Вас да се усеща спокоен, че е предпазен и че работи вярното нещо за бъдещето на този народ, който много е измъчен през последните десетилетия ", изясни още министър Тодоров.

Кирил ВътевСнимка: Министерство на земеделието и храните

Кирил Вътев, който до момента заемаше поста в постоянния кабинет, встъпи в служба и като длъжностен министър на земеделието и храните. При формалното му посрещане в постройката на Министерството на земеделието и храните Вътев съобщи, че е приел поканата още веднъж да бъде министър, защото ще има опция да продължи започнатите действия в бранша.

Приоритет на управлението на Министерство на земеделието и храните остават законодателните промени в поддръжка на земеделските производители. Акцент в новия му мандат ще продължат да бъдат политиките за бистрота, неприкритост и диалогичност посредством множеството основани Консултативни препоръки, оповестиха от ведомството. 

Димитър Илиев и Георги ГлушковСнимка: Министерство на младежта и спорта

" Основна цел е обезпечаването на мира на федерациите, клубовете, спортистите и треньорите. Уверявам ги, че ще направя всичко допустимо да имат естествен работен развой, тъй като остават няколко месеца до Олимпийските игри в Париж. Сигурен съм, че нашите спортисти ще продължат да работят интензивно, ще покажат своя капацитет и ще завоюват още квоти за най-големия състезателен конгрес ", това съобщи служебният министър на младежта и спорта Георги Глушков, който пое поста от Димитър Илиев на гала във ведомството. 

Глушков изрече признателност за гласуваното доверие от страна на министър-председателя Димитър Главчев и увери, че екипът на ММС ще направи най-хубавото за българския спорт през идващите няколко месеца.

Министърът акцентира, че измежду главните му цели е подсигуряването на българските спортни клубове. " В клубовете се работи извънредно доста и ще положа оптимални старания да подпишат своите контракти с ММС в най-кратки периоди ", безапелационен бе Глушков.

Ето и описът на всички служебни министри: 

Служебен вицепремиер и министър на финансите - Людмила Петкова
Служебен министър на вътрешните работи - Калин Стоянов
Служебен министър на районното развиване и районите - Виолета Коритарова
Служебен министър на труда и обществената политика - Ивайло Иванов
Служебен министър на защитата - ген. Атанас Запрянов
Служебен министър на външните работи - Стефан Димитров
Служебен министър на правораздаването - Мария Павлова
Служебен министър на образованието и науката - Галин Цоков
Служебен министър на опазването на здравето - Галя Кондева
Служебен министър на културата - Найден Тодоров
Служебен министър на околната среда и водите - Петър Димитров
Служебен министър на земеделието - Кирил Вътев
Служебен министър на превоза и известията - Георги Гвоздейков
Служебен министър на стопанската система и промишлеността - Петко Николов
Служебен министър на нововъведенията и растежа - Росен Карадимов
Служебен министър на енергетиката - Владимир Малинов
Служебен министър на електронното ръководство - Валентин Мундров
Служебен министър на туризма - Евтим Милошев
Служебен министър на младежта и спорта - Георги Глушков


Инфо: dnes.dir.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР